Uitslagen ZK langebaan 2017/2018

11 feb 2018

Zaterdagavond 10 februari werd in Breda het Zeeuws Kampioenschap langebaan (tevens ons club kampioenschap) verreden.

Bij de senioren ging de titel voor het eerst naar Giorgio Joziasse (SKA) met 41.57 (500m) 2:06.38 (1500m). De wisselbeker staat dus komend jaar in Middelburg. Goed om te zien dat de jonge generatie het stokje over neemt. Zo werd junior Arjen van Damme tweede in het Zeeuws kampioenschap met 43.76 (500m) en 2:11.71 (1500m). Hij versloeg uittredend kampioen Marc de Vrieze (44.54 en 2:17.78.

Goed om te zien dat er ook vanuit de jeugd veel animo is voor het kampioenschap. Hieronder een uitgebreid verslag van de jeugdcommissie:

erwijl de Nederlandse dames op de Olympische Spelen in Korea een “clean sweep” behaalden op de 3 km Lange Baan Schaatsen werden dichter bij huis, in Breda, de Zeeuwse Kampioenschappen verreden. Tegelijkertijd werden ook de kampioenschappen van de Hoekse Waard en van de provincie Oost-Vlaanderen gehouden waardoor er een groot en internationaal deelnemersveld was met zelfs 3 Franse jeugdschaatsers. Er werd een totaalklassement gemaakt over alle rijders en de snelste Zeeuwen werden Zeeuws Kampioen.

Wat alle toeschouwers dit jaar op viel waren twee zaken;
– het niveau van de jeugd gaat elk jaar omhoog,
– wat een enorm plezier hebben ze met zijn allen en wat genieten ze zichtbaar van het samen schaatsen en elkaar beter maken!

De snelste schaatser bij de alle jeugdrijders (jongens én meisjes) werd Maren Boender uit Vlissingen die zowel bij de 100 als de 500 meter een mooi persoonlijk record (PR) reed. Uiteraard werd zij hiermee ook meteen Zeeuws Kampioen dames pupillen A.

Jongere broer Mats Boender was de snelste van alle D tot en met F-pupillen. De bokaal van Zeeuws Kampioen bij de D-pupillen mocht dus ook mee naar Vlissingen. Naast het rijden van zijn eigen races was Mats vooral bezig met het instrueren en coachen van zijn skeeler-trainingsmaatje; William van den Bosse uit Borsele. William, die eigenlijk alleen op skeelers traint bevestigde wat deze dagen steeds op de Olympische Spelen geroepen wordt: “skeeleren is een uitstekende manier om te leren schaatsen”. Met slechts twee schaatstrainingen vooraf wist hij de derde plek te veroveren achter Mats op een minimale afstand van de nummer twee; Mark van der Male uit Tholen.

Bij de jongens pupillen B werd Marijn van den Bosse Zeeuws Kampioen en bij de meisjes in die categorie won Floortje Goedhart uit Kapelle. Het snelste clublid pupillen B was, met twee uitstekende PR’s Anna Baelde uit Herkingen. Omdat zij niet in Zeeland woont kon zij dus geen Zeeuws kampioen worden maar mocht zij de beker van clubkampioen in ontvangst nemen.

Hendrika de Kok uit Colijnsplaat was begin dit seizoen zelfs een week op trainingskamp geweest naar Inzell en dat betaalde zich uit; zij is Zeeuws Kampioen bij de meisjes C pupillen. In deze categorie was er een opvallend sterk debuut van Roos Weststrate uit Oud-Sabinge die nog maar heel kort op schaatsen staat maar wel de tweede plek wist te bemachtigen.

Roos de Vrieze uit Kerkwerve hield de “familie-eer” hoog door Zeeuws Kampioen te worden bij de meisjes Pupillen D. Ook zij moest trouwens een skeeleraar op de tweede plek dulden; Veerle van der Vlugt.

Bij de kleinste meisjes (pupillen F) werd Elise van der Male uit Tholen Zeeuws Kampioen.

Alle kinderen kunnen nog een maandje trainen op het ijs en op hun skeelers in de zaal in Middelburg voor het nieuwe skeelerseizoen gaat starten en het ijs weer wordt gesmolten. En wie weet; bij de Olympische Spelen in 2030 ofzo eens een “clean sweep” voor Zeeland?

Bekijk het verslag met foto’s via Facebook van het jeugdteam of via de pagina van SKA Middelburg.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Share

bestuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *