SchaatsenSchaatsen is van oudsher de kernactiviteit van SSC de Poel en al jaren zijn wij dé schaatsvereniging voor actieve schaatsers. Niet voor niets staan ALLE Zeeuwse records op naam van leden van SSC de Poel. Bekijk onze rijke historie hier. Ook in de marathonsport is onze vereniging de laatste jaren goed vertegenwoordigd in de nationale competitie met toppers als Erwin Mesu (winnaar Alternatieve Elfstedentocht 2015) en Niels Mesu (winnaar Alternatieve Elfstedentocht 2016) en talenten als Arjen van Damme (Jumbo-Visma marathonploeg).

De laatste jaren ligt de aandacht op een actief jeugdbeleid en stimuleren we de Zeeuwse jeugd om te gaan schaatsen en/of skeeleren!

Trainingen

s’ Winters worden er door onze trainers op verschillende dagen trainingen verzorgd op de ijsbaan in Breda. Van absoluut beginner tot gevorderde wedstrijdrijder, voor iedereen is een geschikte groep!

De trainingen van onze vereniging worden uitgevoerd onder auspiciën van de KNSB en onze trainers zijn veelal ervaren en door de KNSB gediplomeerd.

Wilt u een keertje meetrainen? Dat kan, de eerste drie trainingen zijn gratis. Wel moet u de baantoegang zelf betalen. U kunt zich opgeven via fleijnse@zeelandnet.nl

IJsbaan Breda

Het adres van deze overdekte hal is Terheijdenseweg 506, 4826 AB in Breda. Vanuit de hele provincie wordt er gecarpoold naar de ijsbaan. Dit wordt onderling door de leden geregeld.

Wedstrijden

Naast trainingen kun je ook deelnemen aan lange baan, marathon of shorttrack wedstrijden. Naast regionale wedstrijden organiseren we als club ieder jaar een Zeeuws kampioenschap langebaan.

Natuurijs

Zodra het kan vinden onze trainingen op natuurijs plaats en organiseren we een Zeeuws kampioenschap op natuurijs. Jaarlijks gaat een groep leden naar de Weissensee in Oostenrijk voor de Alternatieve Elfstedentocht.

Jeugdschaatsen

Op zaterdagochtend schaatsen met veel enthousiasme verschillende groepen jonge schaatsers op de ijsbaan van Breda.

Lidmaatschap & Abonnementen

Om wekelijks te schaatsen via SSC de Poel op de ijsbaan in Breda heeft u naast het lidmaatschap van de vereniging ook een abonnement nodig. Informatie over de abonnementen wordt jaarlijks rond augustus aan de leden bekend gemaakt via diverse kanalen; de nieuwsbrief, facebook en deze site.

Heeft u hierover vragen dan kunt u deze stellen via abonnementen@sscdepoel.nl.

Zomertrainingen

Naast skeelertrainingen kun je ook schaatsspecifieke droogtrainingen volgen.
Deze vinden iedere donderdag plaats bij Sportpunt Zeeland in Goes (aan de achterzijde van de topsporthal) en beginnen om 19.00 uur. Neem je sportschoenen mee! Deze trainingen worden verzorgd door onze ervaren schaatstrainer Bas Moelker.