Sportieve lente!

21 mei 2022

Afgelopen week was ik op de skeelerbaan in Goes waar ongeveer 25 sportievelingen, waarvan 10 jeugdleden, onder leiding van 3 trainers op een prachtige lente avond heerlijk aan het skeeleren waren. Prachtig om te zien en mee te maken! Bij deze wil ik alle leden uitnodigen om op maandag- of woensdagavond aan te sluiten! Al is het maar eenmalig! Op donderdagavond om 19.00 uur wordt er ook ‘droog’ getraind met schaatsspecifieke oefeningen (Sportpunt Zeeland in Goes aan de achterzijde van de topsporthal).

De zomertrainingen lopen op rolletjes, de voorbereidingen voor de algemene ledenvergaderingen zijn in gang gezet en in de verte lonkt het nieuwe schaatsseizoen. Toch zijn er binnen het resterende bestuur zorgen over de toekomst. Zoals jullie weten zijn we sinds vorig seizoen een club zonder voorzitter en secretaris…. De overgebleven bestuursleden zorgen er samen met een klein aantal andere vrijwilligers voor dat de Poel voorlopig blijft draaien, maar dit is geen vanzelfsprekendheid! Wat ga jij doen om je steentje bij te dragen aan je club? We hebben een lijst met diverse taken opgesteld. Van eenmalige acties (lever een stukje aan voor de website of Facebook) tot vertegenwoordiger van onze club binnen de Baancommissie van de ijsbaan, voor iedereen is er een passende taak. Hier vind je de hele lijst, meld je aan voor een van de taken bij Marrit Boender via help@sscdepoel.nl.

Speciaal wil ik onze jonge leden Marijn van de Bosse en Remke van Rijs in het zonnetje zetten omdat zij hun verantwoordelijkheid hebben genomen en regelmatig onze jeugdleden skeelertraining geven!

Wat speelt er verder binnen de vereniging?

– Er komt een nieuwe asfaltlaag op de skeelerbaan in Goes! Met dank aan de tomeloze inzet van Anne-Marie is de gemeente eindelijk overgegaan tot actie en ligt er hopelijk voor het einde van het skeelerseizoen een nieuwe toplaag (met transponderlijn!) op de skeelerbaan met superstrak asfalt!

– De KNSB implementeert een nieuw ledenadministratie pakket. Namens het bestuur zit Niels in een klankbordgroep om het pakket schaats specifiek in te richten. De bedoeling is om onze ledenadministratie hier in onder te gaan brengen.

– Binnen het KNSB Gewest Zuid waartoe wij behoren rommelt het al een tijdje. Het bestuur hiervan stapt eind juni op en de toekomst is verder onzeker. Diverse taken van het gewest worden overgenomen door de baancommissies van ijsbanen zelf. Dat betekent dat de baancommissie van Breda meer taken en verantwoordelijkheden krijgt. De baancommissie wordt gevormd door leden van de aangesloten verenigingen. Ook van SSC de Poel wordt verwacht dat wij een steentje bijdragen en niet alleen de lusten, maar ook de lasten helpen dragen! Er zijn momenteel nog 2 vacatures in het nieuwe Baancommissie bestuur (Vice-voorzitter en Verenigings & Jeugd Contact). Functieprofielen voor deze functies vind je in de bijlage!

– Jaarlijkse ledenvergadering vind plaats op 24 juni. Hier zal Adriaan Provoost een update geven over zijn plannen rondom een ijsbaan in Zeeland. Formele uitnodiging voor deze vergadering volgt, deze zal offline plaatsvinden zodat we elkaar fysiek kunnen ontmoeten en spreken!

– Op woensdagavond 8 juni is er geen training ivm met wedstrijd in Krabbendijke. Zien we jullie allemaal daar?

– Van 13 – 19 juni is de Avond4daagse op skeelers, doen jullie mee, meer info via jeugd@sscdepoel.nl.

We hopen jullie te ontmoeten op een van de trainingen en/of de ledenvergadering!

Met sportieve groet namens het bestuur,

Niels

Share

bestuur