Bericht van de baancommissie

Bericht van de baancommissie
29 nov 2021

Om wedstrijden te kunnen organiseren, zijn veel vrijwilligers nodig. Het blijkt nu dat in de afgelopen periode een deel daarvan niet meer beschikbaar is.
Vanuit de baancommissie ontvingen wij onderstaande mail, met een oproep tot hulp en de daarbij behorende opleiding.

Beste verenigingen,
Vanaf zondag zijn er door de Lock down zeker tot 19 december geen Schaatswedstrijden. Dat is jammer, maar levert ook tijd op voor bezinning.
Ook zonder corona loopt de wedstrijdorganisatie al zodanig gevaar dat het tijd wordt voor actie.
In Breda organiseren we al 20 jaar tijdens het schaatsseizoen wekelijks wedstrijden. Door een tekort aan vrijwilligers wordt het echter steeds waarschijnlijker dat wedstrijden door een tekort aan vrijwilligers niet door kunnen gaan. Zo is er een acuut tekort aan Vantage medewerkers, bedieners elektronische tijd, scheidsrechters, starters en speakers.
Om te voorkomen dat wedstrijden moeten worden geschrapt roepen we verenigingen op om actief leden te stimuleren om mee te helpen. Als er voldoende vrijwilligers zijn kost het per vrijwieler niet veel tijd. In de bijlage van de baancommissie vind je informatie over de verschillende opleidingen. Lees dit door en ga er mee aan de slag in het belang van onze schaatsers.
Om alvast een begin te maken is het wenselijk dat verenigingen zelf iemand hebben met voldoende kennis van Vantage zodat eigen wedstrijden zoals clubkampioenschappen georganiseerd kunnen worden. Een Vantage cursus kan digitaal worden verzorgt. Veel meer dan een uur op een avond hoeft dat niet te kosten.
Verzoek is om op korte termijn vrijwilligers aan te melden met belangstelling voor Vantage. Mail naam en emailadres van deze personen maar aan mij door.

Met vriendelijke groet,
Baancommissie Breda

Is dit misschien iets voor één van jullie? Kijk er eens naar en denk met ons mee.
Want dan blijft het in de toekomst ook mogelijk om wedstrijden te blijven organiseren.
Bij vragen, kun je altijd contact opnemen iemand van het bestuur: bestuur@sscdepoel.nl

Share

bestuur